מה מייחד טיפול רגשי פרטני באמצעות פסיכודרמה?

ייחודה של הפסיכודרמה ככלי טיפולי טמון בגישתה החווייתית והאקטיבית המאפשרת למטופל לחקור רגשות, זיכרונות ודפוסי התנהגות באמצעות פעולה ומשחקי תפקידים ולא רק דרך שיחה מילולית, כפי שמקובל בטיפולים פסיכולוגיים מסורתיים. השפה העיקרית של השיטה הוא משחק ספונטני שנועד, בין השאר, לאפשר למטופל להביא את עולמו הפנימי אל החוץ, לסביבה לא שיפוטית ומכילה.

העבודה הפסיכו-דרמטית מסייעת לאדם לבחון את מגוון התפקידים אותם הוא לקוח על עצמו בחיי היום יום, כגון מוביל/מובל, חזק/חלש וכדומה. במרחב הבטוח של חדר הטיפול, באמצעות טכניקות פסיכו-דרמטיות-משחקיות, ישנה הזדמנות למטופל לבדוק את מערך התפקידים שלו בסיטואציות חדשות, ולהתנסות בתפקידים חדשים בתוך סיטואציות מוכרות.

כמו כן, במהלך המפגשים פוגשים דמויות משמעותיות מההווה ומהעבר, ניתן לפתור קונפליקטים פנימיים או דיאלוגים שלא התרחשו במציאות, באמצעותם המטופל מתמודד עם אתגרים, מעבד חוויות ומגלה תובנות חדשות על עצמו. הפסיכודרמה מאפשרת להעלות רגשות וזיכרונות מתוך חוויית ההווה- "כאן ועכשיו", מה שתורם לעיבוד רגשי יעיל ולעיתים אף מיידי.

באמצעות טכניקות כמו חילופי תפקידים (Role Reversal), ניתן להבין טוב יותר את נקודת המבט של האחר וגם של העצמי, לפתח אמפתיה ולהתבונן על הסיטואציה מזוויות שונות וחדשות.

פסיכודרמה היא מרחב פוטנציאלי לשינוי. לדוגמה הפסיכודרמה מאפשרת “חוויה מתקנת” בעזרת שחזור סיטואציות מהעבר ולחוות אותה מחדש ולקבל דרכי פעולה על מנת שיאפשרו לנהוג אחרת, בסיטואציות עתידיות דומות.

השאירו תגובה

פוסטים אחרונים של הבית הכתום